در بخش اول نکات مهم در قرارداد مشارکت در ساخت به تعریف مشارکت در ساخت و توضیح انواع آن پرداختیم. حال قصد داریم تا در رابطه با تعهدات طرفین در قرارداد سخن گفته و نمونه قرارداد مشارکت در ساخت را در اختیار شما قرار دهیم.
تعهدات طرفین مشارکت در ساخت
به موجب عقد قرارداد میان طرفین توافق افراد موظف به انجام یک سری تعهدات میگردند که براساس متن قرارداد تعیین شده است. در ادامه به تعهدات مالک و تعهدات سازنده طرح میپردازیم.
تعهدات مالک مشارکت در ساخت
اولین و مهم ترین تعهدات مالک در روند مشارکت در ساخت در اختیار گذاشتن ملک براساس توافقات صورت گرفته به مجری و سازنده ملک میباشد. مالک موظف است تمام یا بخشی از ملک متعلق خود را به منظور انجام فعالیتها و پروسههای احداث تسلیم سازنده نماید.
از نظر حقوقی و با توجه به قاعده ” اذن در شیء ، اذن در لوازم آن نیز هست ”، در صورتی که در متن قرارداد قیدی از زمان تحویل زمین به مجری نشده باشد، مالک به محض انعقاد عقد با توجه به آثار قانونی عقد ملزم به تحویل زمین می شود. به عبارتی دیگر این یک تعهد قانونی است و نیازی به ذکر آن در قرارداد نیست، اما برای سایر تعهدات که تعهدات قراردادی گفته میشود، بایستی حتما در قرارداد اشاره شوند.
در مورد تعهدات قراردادی چنانچه مالک به تعهد خود عمل نکند ابتدا باید به قرارداد منعقد شده رجوع کرده و مفادهای آن را مورد بررسی قرار داد.
تعهدات مجری مشارکت در ساخت
برخلاف تعهدات مالک که تعهدات واضح و مشخصی میباشد و عمدتا تسلیم زمین به سازنده میباشد، تعهدات مجری از الگوی خاصی پیروی نکرده و میتواند شامل تعهدات مختلف باشد. به عبارت دیگر، مالک تعهد قانونی بابت ارائه ملک به مجری دارد اما در رابطه با مجری چنین تعهدات قانونی ذکر نشده است و تعهدات قراردادی وی باید متناسب با تعهدات مالک در نظر گرفته شود.
بنابراین مجری میتواند تعهدات مختلفی بر عهده بگیرد که مهمترین این تعهدات را میتوان به شرح زیر لیست کرد:
پرداخت هزینههای ساختمانی پروژه
پرداخت هزینههای اداری پروژه
پرداخت هزینه ماهانه ای به مالک بابت اجاره بها در زمان ساخت
نمونه قرارداد مشارکت در ساخت یا فرم خام مشارکت در ساخت
ذکر این نکته الزامی است که در هر قرارداد مشارکتی بایستی با توجه به شرایط و توافق طرفین قرارداد تنظیم و منعقد گردد، نمونه زیر به عنوان یک مثال میباشد که میتواند ابعادی که از نظر شما غافل شدهاند را آشکار سازند. بنابراین برای تنظیم قراردادی که از نظر حقوقی و عرفی مشکلی برای دو طرف ایجاد نکند نیازمند دریافت اطلاعات از مراجع حقوقی و کارشناسان حقوقی است.
در سایت مجموعه اویم این امکان فراهم شده است، و چنانچه شما به دنبال دریافت اطلاعات از فرد آگاه و کارشناس در این زمینه هستید میتوانید به بخش خدمات اویم مراجعه نمایید و درخواست تنظیم قرارداد ثبت نمایید تا افراد متخصص این حوزه با شما ارتباط برقرار کنند و در این مسیر راهنمای شما باشند.
ماده ۱
نظر به اینکه، آقای ……………… فرزند ……………… به شناسنامه شماره ………….. صادره از ……………… ساکن ………………(که از این پس طرف اول قرارداد نامیده خواهد شد). مالک پلاک فرعی ……………… از اصلی ……………… اراضی ……………… بخش ………………واقع در ……………… است و قصد احداث بنا در پلاک مذکور را دارد و نظر به اینکه آقای ……………… فرزند ……………… به شناسنامه شماره ……………… صادره از ……………… ساکن ………………(که از این پس طرف دوم قرارداد نامیده خواهد شد) امکاناتی مالی لازم را جهت احداث بنا در ملک موصوفه دارد، به منظور احداث بنا در پلاک مذکور و شرکت در عرصه و اعیان پلاک مزبور این قرارداد بین طرفین منعقد شد.
ماده ۲
ارزش عرصه در تاریخ عقد قرارداد معادل ……………… ریال (…………………………تومان) برآورد شده و مورد قبول طرفین است.
ماده ۳
مقرر شد طرف دوم بنایی با مشخصات و طبق نقشهای که پیوست این قرارداد و جزء لاینفک آن است و به امضای طرفین رسیده، در پلاک موضوف احداث کند.
تبصره ۱- طرف دوم مکلف است بنا را دقیقا بر مبنای پروانه شهرداری و نقشههای مصوب احداث نماید.
تبصره ۲- طرف دوم مکلف است کلیه ضوابط و قوانین مربوط به عملیات ساختمانی و اصول ایمنی را رعایت کند و طرف اول در این خصوص مسئولیتی ندارد.
ماده ۴
طرف دوم مکلف است فتوکپی کلیه اسناد هزینه را اعم از اسناد خرید اجناس یا دستمزدها امضا کرده در پایان هر هفته در اختیار طرف اول قرار دهد. همچنین مکلف است صورتحسابی در دو نسخه ترتیب دهد و در پایان هر هفته نسخه ثانی صورتحساب را امضا کرده در اختیار طرف اول بگذارد. مدارک و صورتحسابهای مذکور ملاک محاسبات و روابط مالی طرفین خواهد بود.
ماده ۵
پس از آن که هزینههای انجام شده از جانب طرف دوم طبق مدارک ماده ۴ به ارزش عرصه(طبق ماده ۲) بالغ شده مابقی هزینه ساختمان تا اتمام بنا بالمناصفه پرداخت خواهد شد.
به این منظور طرفین حساب جاری مشترکی در بانک ……………… افتتاح کردهاند که برداشت از آن با دو امضا انجام میشود. طرفین مکلفند کلیه وجوهی را که برای مصرف در ساختمان لازم است به این حساب واریز کنند و کلیه پرداختها را نیز از این حساب انجام دهند.
ماده ۶
طرف دوم مکلف است بنا را مبنای برنامه زمانبندی شدهای که به عنوان ضمیمه شماره 2 این قرارداد به امضای طرفین رسیده احداث کند.
ماده ۷
پس از اتمام بنا، طرف اول مکلف است نسبت به تنظیم سند رسمی انتقال سه دانگ مشاع از ملک(اعم از عرصه و اعیان) به طرف دوم اقدام کند.
تبصره ۱- کلیه هزینههای لازم برای تنظیم سند رسمی انتقال (اعم از مالیاتها و عوارض و جرایم و هزینه تفکیک و غیره) بالمناصفه پرداخت خواهد شد.
تبصره ۲- انتقال رسمی ظرف هفتاد و پنج روز از تاریخ صدور گواهی پایان ساختمان باید انجام شود.
ماده ۸
طرف اول در صورت تاخیر در ایفای تعهد موضوع ماده ۷ مکلف است بابت هر روز تاخیر مبلغ ……………… ریال به طرف دوم بپردازد. پرداخت این وجه مسقط تعهد طرف اول نخواهد بود و انتقال سه دانگ باید انجام شود.
ماده ۹
در صورت بروز اختلاف در تفسیر یا اجرای این قرارداد آقای ……………… به نشانی ……………… ……………………………………………….. که ضمن قبول داوری این قرارداد را امضا کرده اند، در خصوص مورد به عنوان داور دارای حق صلح و سازش اظهارنظر خواهند کرد و رای ایشان برای طرفین قطعی و لازم الاجرا و غیر قابل اعتراض است.
ماده ۱۰
این قرارداد که مشتمل بر ده ماده و چهار تبصره است در تاریخ ……………… در ……………… بین طرفین امضا و مبادله شد. تعداد نسخ سه نسخه هر نسخه در ……………… صفحه و با اعتبار واحد است.
امضای طرف اول قرارداد امضای طرف دوم قرارداد امضای داور
تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت با اویم
تنظیم قرارداد در شراکت احداث هتل، مجتمع تجاری، پمپ بنزین، سوله، ویلا و ... کمی پیچیدهتر میباشد و ممکن است در اثر بی مبالاتی و عدم آگاهی یکی از طرفین مشکلاتی به وجود بیاید بنابراین پیشنهاد ما این است که پیش از بروز مشکل که ممکن است جزای قانونی نیز به همراه داشته باشد سعی کنید تمام ابعاد آن را مورد بررسی قرارداده و پیش بینیهای لازم را انجام دهید.
اویم با آگاهی بر این موضوع امکانی فراهم کرده است تا در کمترین زمان و بدون نیاز به مراجعه به موسسات حقوقی با افراد مطلع در این زمینه ارتباط برقرار کنید و با خیال آسوده قرارداد مشارکت در ساخت خود را تنظیم نمایید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید مقاله معرفی اپلیکیشن اویم را مطالعه کرده یا به وبسایت اویم مراجعه نمایید.
- ۰۰/۰۳/۲۰